Wednesday, February 13, 2019

κατερινα καινουργιου πρεμιερα

https://anolrrhx.blogspot.com/2019/04/blog-post_40.html
κατερινα καινουργιου πρεμιερα

Στην ίδια την Ισπανία, εκτός από την Καταλονία, ανοικτά είναι τα μέτωπα της Χώρας των Βάσκων (Εουσκάδι), που μαζί με την επαρχία της Ναβάρας, διεκδικούν την ίδρυση ανεξάρτητου βασκικού κράτους. Επίσης και η αυτόνομη επαρχία της Γαλικίας έχει βλέψεις ανεξαρτησίας.


https://kklgfzxl.blogspot.com/2019/04/blog-post_68.html

Στη Βρετανία, μετά το δημοψήφισμα του 2014, η Σκωτία βρίσκεται ήδη στο δρόμο για την ανεξαρτησία της ενώ ανάλογες φιλοδοξίες μπορούν να εντοπιστούν και στην περιοχή της Βορείου Ιρλανδίας.


σταυρος γκουμας δικηγορος

κατερινα καινουργιου πρεμιερα

Στην Ιταλία οι περιοχές που παραδοσιακά διεκδικούν την ανεξαρτησία τους με έντονο τρόπο είναι η Σαρδηνία και η Σικελία, ενώ τα τελευταία χρόνια (ιδιαίτερα λόγω της επιρροής της ξενόφοβης Λέγκας του Βορρά) ακολουθεί και η περιοχή της Παδανίας, με προπύργιο τη Λομβαρδία. Στην αποσχιστική διαδικασία έχει προστεθεί και η περιοχή του Βένετο, η οποία μάλιστα με δημοψήφισμά της το 1989 διεκδικεί την ανεξαρτησία της. Στο δε διεκδικούμενο από την Αυστρία και την Ιταλία Νότιο Τυρόλο/Άλτο Άντιτζε, η διαμάχη ανάμεσα στους αυτονομιστές της περιοχής και του ιταλικού κράτους είναι τόσο οξυμένη που έχει αναγκαστεί να επέμβει κατευναστικά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στα πλαίσια της περιφερειακής πολιτικής της.


Στη Γαλλία, το κύριο αποσχιστικό κίνημα, που είχε μεταφραστεί και σε αιματηρό ένοπλο αγώνα, είναι αυτό της Κορσικής, ενώ αυτονομιστικές τάσεις έχουν εκφράσει και οι περιοχές της Βρετάνης, της Νορμανδίας, της Γαλλικής Βασκίας και της νοτιοδυτικής Οκκιτανίας.




νικελοντεον προγραμμα

No comments:

Post a Comment