Thursday, February 7, 2019

κωδικας ντα βιντσι υποθεση

αννα διαμαντοπουλου πασοκ

Πιο συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό ΑΛΦΑ, ο κ. Κοτζιάς είπε: «Στη διαπραγμάτευση, θα το έλεγα πολύ λαϊκά, δεν είμαστε καθόλου "κότες". Ξέρουμε ότι υπερασπιζόμαστε αγαθά Δικαίου, δικαιώματα ανθρώπων και δικαιώματα κράτους και με αυτό πορευόμαστε χωρίς να υποχωρούμε. Δεν είμαστε δογματικοί στις τοποθετήσεις μας, έχουμε την απαραίτητη ευελιξία για να γίνουν καλοί συμβιβασμοί, αλλά δεν θα κάνουμε υποχωρήσεις για να γίνουν κακοί και σκάρτοι συμβιβασμοί».


κωδικας ντα βιντσι υποθεση

κωδικας ντα βιντσι υποθεση

Ερωτηθείς σχετικά, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα μέχρι σήμερα πεπραγμένα, αφενός διότι «για πρώτη φορά αλλάξαμε την ατζέντα των διαπραγματεύσεων στην Κύπρο, ξαναβάλαμε τον πυρήνα του Κυπριακού προβλήματος πάνω στο τραπέζι» και αφετέρου «για πρώτη φορά έχουμε πάει με τόσο καλά μελετημένο τρόπο σε μία διαπραγμάτευση, έχουμε εξετάσει τη διεθνή εμπειρία όλων των συγκρουσιακών περιπτώσεων ή των περιπτώσεων που αντιστοιχούν στο Κυπριακό ή σε πτυχές του Κυπριακού».


https://xspmtkxp.blogspot.com/2019/04/blog-post_110.html

Όπως μεταδίδει το αθηναϊκό πρακτορείο, ως ένα θετικό δείγμα, ο κ. Κοτζιάς αναφέρθηκε και στη μεγάλη μετακίνηση της Βρετανίας, από μία παραδοσιακή φιλοτουρκική στάση στη σημερινή της αντίληψη απέναντι στους Τούρκους - ότι δεν μπορούν να διατηρήσουν δυτικά και παρεμβατικά δικαιώματα-, τόνισε τη σημασία της ενίσχυσης των συμμαχιών της Ελλάδας, καθώς «δεν υπάρχει κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης που να μην αντιλαμβάνεται το εύστοχο της τοποθέτησής μας, ότι δεν μπορεί κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης να βρίσκεται υπό κατοχή ή να έχει δικαιώματα παρέμβασης τρίτο κράτος». Καθώς και το γεγονός ότι «έχουμε δείξει στη διεθνή πολιτική σκηνή ότι κάτι τέτοιο θα οδηγήσει σε απαιτήσεις κι άλλων κρατών να ζητούν να έχουν παρεμβατικά δικαιώματα σε μικρότερα κράτη, όπου υπάρχει πληθυσμός με τη δική τους κουλτούρα ή που μιλά τη δική τους γλώσσα».



δουναι και λαβει
https://xzjiotqy.blogspot.com/2019/05/blog-post_23.html

No comments:

Post a Comment