Wednesday, February 13, 2019

η γενική γραμματεία δια βίου μάθησης

https://olniqmhc.blogspot.com/2019/04/blog-post_124.html
ψευτικα αιτηματα φιλιας
η γενική γραμματεία δια βίου μάθησης

Έτσι από την 1η Ιανουαρίου 2018 θα απαγορεύεται η χρήση επαναχρησιμοποιούμενων φιαλών με ελαιόλαδο στον κλάδο της εστίασης και θα είναι υποχρεωτική η χρήση συσκευασιών μιας χρήσης με επώνυμο προϊόν. Οι φιάλες πλέον θα φέρουν στην ετικέτα όλες τις απαιτούμενες σημάνσεις που έχουν οι συσκευασίες επώνυμου ελαιολάδου.


Η παραπάνω ρύθμιση, που έρχεται να ικανοποιήσει με σημαντική καθυστέρηση ένα πάγιο αίτημα των ελαιοπαραγωγών, θα περιλαμβάνεται, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Καθημερινή, στις καινούργιες αγορανομικές διατάξεις, στους κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών (ΔΙΕΠΠΥ), όπως έχουν μετονομαστεί εδώ και λίγα χρόνια, που πρόκειται να εκδοθούν το προσεχές διάστημα. H σχετική δημόσια διαβούλευση επί των νέων ΔΙΕΠΠΥ έχει ολοκληρωθεί από τις 24 Απριλίου 2017, όμως τώρα αναμένεται να υπογραφεί η σχετική υπουργική απόφαση.


148032241
Πηγή: EPA/JUAN CARLOS HIDALGO


Να σημειωθεί πως παρόμοια μέτρα εφαρμόζονται ήδη σε όλα τα άλλα ελαιοπαραγωγά ευρωπαϊκή κράτη και συγκεκριμένα στην Ισπανία και στην Πορτογαλία από το 2013, στην Ιταλία από το 2014, ενώ πλέον εφαρμόζεται και στην Κύπρο.


Η νέα ρύθμιση εκτιμάται ότι θα ενισχύσει τους παραγωγούς και τις εταιρείες τυποποίησης ελαιολάδου, ενώ ωφελημένος αναμένεται να είναι και ο κλάδος εστίασης, καθώς αφενός, το εστιατόριο μπορεί να χρεώνει τη φιάλη μιας χρήσης και αφετέρου, ενισχύει το κύρος του, ειδικά εάν επιλέξει κάποια γνωστά βραβευμένα ελαιόλαδα.


Η ρύθμιση, που θα εφαρμοστεί από το 2018, προβλέπει σύμφωνα με δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών τα παρακάτω:


● Απαγορεύεται η αποσυσκευασία των βρωσίμων σπορέλαιων που κυκλοφορούν σε κλειστή συσκευασία και η πώλησή τους χύμα από οποιονδήποτε βιομήχανο, βιοτέχνη, χονδρέμπορο ή λιανοπωλητή (πρόστιμο 2.000 € ανά παράβαση).



η γενική γραμματεία δια βίου μάθησης
μεταφορες πιανων θεσσαλονικη
https://vpreskiu.blogspot.com/2019/05/blog-post_108.html

No comments:

Post a Comment