(o'ω'n) なんj
ελπ λογαριασμοι
Η Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας, σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και το Υπουργείο Εξωτερικών, διοργάνωσε τον διαγωνισμό, με θέμα την Ευρώπη, όπως την αντιλαμβάνονται τα παιδιά, στο πλαίσιο του διπλού εορτασμού με την αφορμή συμπλήρωσης 60 χρόνων από την υπογραφή των Συνθηκών της Ρώμης και 40 χρόνων παρουσίας της Αντιπροσωπείας στη χώρα μας.
Το έργο της μαθήτριας Β΄Δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων Μαντουλίδη Δέσποινα-Ειρήνη Τριανταφυλλίδου, έχει τίτλο: «Ονειρεύτηκα την Ευρώπη» και απεικονίζει ένα μικρό κορίτσι, το οποίο με κλειστά μάτια ονειρεύεται μία Ευρώπη χωρίς σύνορα, με διαφορετικά χρώματα, έναν τόπο φιλικό για όλα τα παιδιά του κόσμου, είτε κατάγονται και ζουν στην Ευρώπη, είτε έρχονται από αλλού στην Ευρώπη.
συνδεση laptop με τηλεοραση vga σε hdmi
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)
ελπ λογαριασμοι
«Η Δέσποινα - Ειρήνη χάρηκε με τη διάκριση, αγαπά πολύ τη ζωγραφική, κάνει μαθήματα και έχει και άλλες βραβεύσεις και διακρίσεις. Χαίρεται για τις διακρίσεις, αλλά χαίρεται ακόμη περισσότερο, όταν κάνει κάτι που είναι όμορφο για τη δική της αισθητική και τα δικά της κριτήρια ενδεχομένως και του στενού περιβάλλοντός της. Αυτή την αίσθηση έχω», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ - ΜΠΕ, η μητέρα της οκτάχρονης, Φωτεινή Χατζηευστρατίου. Η χαρά της έχει να κάνει με το γεγονός ότι πειραματίζεται με νέα υλικά, με καινούριες τεχνικές κι αυτό είναι μία πρόκληση για ένα παιδί, σημείωσε.
«Ένα παιδί οκτώ χρονών για να ξέρει πως ονειρεύεται την Ευρώπη, σημαίνει ότι έχει γίνει συζήτηση στο σπίτι, έχει γίνει συζήτηση στο σχολείο. Έχουμε προσπαθήσει δάσκαλοι και γονείς και το περιβάλλον της να προσεγγίσουμε την έννοια και την ιδέα της Ευρώπης, της διαφορετικότητας, της ειρήνης και μιας και ζωγραφίζει, όλα αυτά να τα μεταφέρει σαν εικόνα μέσα από χρώματα και σχήματα», είπε η κ. Χατζηευστρατίου, η οποία δήλωσε ότι αισθάνεται περήφανη και χαρούμενη για τη διάκριση της κόρης της, αλλά και για το γεγονός ότι εκφράζεται και δημιουργεί.
Το κορίτσι στο έργο της Δέσποινας - Ειρήνης είναι ευτυχισμένο, αλλά και προβληματισμένο.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)
«Συζητάμε και βιώνουμε, όπως όλοι οι πολίτες της Ευρώπης, ακόμη και τα παιδιά το θέμα των προσφύγων, το θέμα του ξενιτεμού. Η Δέσποινα ζωγράφισε μία Ευρώπη ανοιχτή, ειρηνική, ελπιδοφόρα. Είναι μέσα σε ένα καράβι που συμβολίζει τις ρίζες της, ενδεχομένως, τη δικιά μας καταγωγή, των Ελλήνων και ένα περιστέρι που προφανώς συμβολίζει την ειρήνη», τόνισε η κ. Χατζηευστρατίου.
https://prrcfuql.blogspot.com/2019/05/blog-post_110.html
No comments:
Post a Comment