αλωπεκια απο φαρμακα
Και γινόμαστε πιο σαφείς:
συμπτωματα αναληψης
Τα ακαδημαϊκά ιδρύματα και οι περιφέρειες μπαίνουν τώρα στο χορό της μεταρρύθμισης για την ΠΦΥ, προκειμένου να στηρίξουν ενεργά το εγχείρημα, το οποίο καίτοι γιόρτασε τον ένα χρόνο λειτουργίας του, εξακολουθεί να εμφανίζει πολλές παιδικές ασθένειες.
Το έλλειμμα των γιατρών – σημαντικό μέρος των οποίων έχει μεταναστεύσει στο εξωτερικό - αποτελεί το μεγαλύτερο εμπόδιο, σύμφωνα με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας που δεν προχωράει απρόσκοπτα η μεταρρύθμιση. Το παραδέχθηκαν ευθέως την Παρασκευή στο Ζάππειο, τόσο ο Ανδρέας Ξανθός, όσο και ο αναπληρωτής ΓΓ του υπουργείου Υγείας αρμόδιος για την ΠΦΥ Σταμάτης Βαρδαρός. Είναι όμως μόνο αυτό;
Όταν στις Τοπικές Μονάδες Υγείας, δεν μπορεί να γίνει ουσιαστική πρόληψη (βασικές προληπτικές εξετάσεις δηλαδή) αλλά και οδοντιατρικές εξετάσεις, πώς μπορεί να προχωρήσει ένα εγχείρημα, η βάση και η φιλοσοφία του οποίου είναι η πρόληψη και η προαγωγή υγείας.
Και όταν οι Έλληνες δεν έχουν χωνέψουν ακόμη ότι πρέπει να εγγραφούν ανυπερθέτως, στον οικογενειακό γιατρό, το οποίο θα γίνει υποχρεωτικό από τις αρχές του 2019.
Η αλήθεια βέβαια από την άλλη πλευρά, είναι ότι η Ελλάδα ζει κάτι πρωτόγνωρο, όπως τόνισε ο κ. Βαρδαρός την Παρασκευή, προσθέτοντας, ότι μπορεί όλα αυτά που λέμε να διδάσκονται στα πανεπιστήμια, ωστόσο η χώρα μας έχει ιδιαιτερότητες. Και πρόσθεσε λέγοντας, ότι κάναμε πολύ καλά που «μπλέξαμε» στο εγχείρημα τις Περιφέρειες αναφορικά με το θέμα της χρηματοδότησης, ενώ από το 2019, θα ξεκινήσουμε συνεργασία με Ακαδημαϊκά Ιδρύματα (Κρήτη και Θεσσαλονίκη), προκειμένου να στηρίξουν τη μεταρρύθμιση.
Συμπληρώνουμε κενά δεκαετιών, επεσήμανε ο κ. Βαρδαρός, σημειώνοντας, ότι υλοποιούμε κοινωνική πολιτική με όρους κοινωνικού κράτους.
«Η μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας δεν υλοποιείται λόγω κάποιου ιδιότυπου εμμονικού κρατισμού, αλλά επειδή η διεθνής βιβλιογραφία έχει δείξει ότι σε περίοδο κρίσης τα δημόσια συστήματα είναι η απάντηση στις ανάγκες των πολλών και στην άρση της ανισότητας. «Αυτό το σύστημα έχει 101 ΤΟΜΥ και αποτελείται από ανθρώπους που μαθαίνουν να λειτουργούν δίπλα - δίπλα, να διαφωνούν, να συγκρούονται, να συνθέτουν, να προχωρούν» ανέφερε με νόημα ο κ. Βαρδαρός την Παρασκευή, στο πλαίσιο της επετείου για τον ένα χρόνο λειτουργίας των Μονάδων.
Να σημειώσουμε, ότι οι ΤΟΜΥ ανέρχονται πλέον σε 101 (από τις 239 που έχουν σχεδιαστεί) με 811 εργαζόμενους, 500 γιατρούς και 710 συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ.
Ο υπουργός Υγείας, επεσήμανε τέλος, ότι επίκεινται 300 επιπλέον προσλήψεις οικογενειακών γιατρών στις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ) και ότι έρχεται νέα προκήρυξη για προσλήψεις στις αρχές του έτους για γιατρούς και λοιπό προσωπικό.
Ο Ανδρέας Ξανθός δήλωσε ακόμη, ότι για την επαρκή και συστηματική φροντίδα υγείας του πληθυσμού που κατοικεί σε απομακρυσμένες περιοχές, έχει διασφαλιστεί η χρηματοδότηση ώστε να υπάρχει σε κάθε νομό τουλάχιστον μια Κινητή Μονάδα ΠΦΥ την οποία θα στελεχώνει ομάδα επαγγελματιών υγείας που θα αποτελείται από γιατρό, οδοντίατρο, νοσηλευτή, επισκέπτη υγείας, μαία, κοινωνικό λειτουργό και άλλες ειδικότητες.
λογια για επανασταση
λογια για επανασταση
https://oeqrzvvf.blogspot.com/2019/05/blog-post_12.html
No comments:
Post a Comment