Saturday, April 6, 2019

αγχος λογω κρισης

https://oeqrzvvf.blogspot.com/2019/03/blog-post_8.html
https://xzbyzifn.blogspot.com/2019/05/blog-post_131.html
ανεβασμένα λευκά αιμοσφαίρια στην εγκυμοσύνη
αγχος λογω κρισης

Πρόκειται για την πολύκροτη υπόθεση της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ, για την οποία κρίθηκαν αθώοι από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων οι 12 από τους 14 κατηγορούμενους, μεταξύ αυτών η σύζυγος και τα δύο παιδιά του εκλιπόντος επικεφαλής του Ομίλου, Παύλου Ψωμιάδη, που είχαν μάλιστα προφυλακιστεί για 11 μήνες.


Το δικαστήριο μετά από μία μακροχρόνια διαδικασία κατέληξε στο ότι δεν στοιχειοθετούνται οι κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης που έδρασε από το 2000 έως και το 2010 και είχε προβεί σε αξιόποινες πράξεις σε βάρος εταιρειών του Ομίλου Ασπίς, όπως απάτες, υπεξαιρέσεις και πλαστογραφίες.


Όπως αναφερόταν στο κατηγορητήριο ο Παύλος Ψωμιάδης είχε κατορθώσει να εξαπατήσει 37.014 πολίτες οι οποίοι κατέβαλαν συνολικά 248.322.729,3 εκατ. ευρώ σε ασφαλιστήρια συμβόλαια. Από την ακροαματική διαδικασία ωστόσο προέκυψε ότι μόνο 2 εκ των κατηγορουμένων, και συγκεκριμένα οι υπεύθυνοι επενδύσεων της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ, τέλεσαν αξιόποινες πράξεις. Συγκεκριμένα καταδικάστηκαν ο ένας σε κάθειρξη 12 ετών με αναστολή κατά συγχώνευση για απιστία και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, και κάθειρξη 7 ετών με αναστολή κατά συγχώνευση ο δεύτερος ο οποίος βάσει της απόφασης συνέδραμε τον πρώτο.


περιττή ομορφιά

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης Θανάση Βαρλάμη: «Ήταν μία διαδικασία που εξέτασε όλα τα περιστατικά με αντικειμενικότητα, νηφαλιότητα και σε βάθος. Προς τούτο ήταν σημαντική και η συμβολή του εισαγγελέα της έδρας Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου ώστε να τεθεί η υπόθεση στα πραγματικά της όρια».


αγχος λογω κρισης

Για δικαίωση της οικογένειας κάνει λόγο ο επίσης συνήγορος υπεράσπισης στην υπόθεση Γιάννης Αλετρας. «Το μήνα Δεκέμβριο του έτους 2013, για την οικογένεια του θανόντος Παύλου Ψωμιάδη, ιδρυτή της Ασπίδος, ξεκίνησε ο « Γολγοθάς» της, ο οποίος έληξε αισίως την 12/12/2018, μετά πέντε έτη από την εκκίνησή του.


No comments:

Post a Comment